Brödbak

 
I förra veckan var jag lite housewifey och bakade bröd! Tänkte sätta upp receptet här ifall någon annan också får lite baklust. Hur som helst så blev dom jätte goda, tyckte iallafall jag och mina provkaniner Belli, mamma och pappa.
 
RECEPT:
13-14dl mjöl. Jag tog hälften rågmjöl och hälften dinkelmjöl (ungefär samma som vetemjöl fast lite hälsosammare)
25g jäst
5dl vatten
1dl solrosfrön
½dl linfrön
1msk honung
1msk salt
 2 rivna morötter
 
Sen är det bara att blanda alla ingredienserna, börja med vatten och jäst och sist mjölet. Låt degen jäsa i 40 min. Baka ut till semlor och låt jäsa i 30 min. Pensla dem med ett ägg och stö på lite frön om ni vill, och in i ugnen med dom i 225 grader i ca 10 min!
 
 
 
 

Finally some time to RELAX

Idag skrev jag sista provet så nu är prov veckan äntligen över! Alltså ÅH va skönt! Så idag och ikväll skall jag verkligen andas ut och bara ta det så himla lungt, för jag har inga måsten alls. Om jag hade ett badkar skulle jag ta ett långt bad med tända ljus osv, men tyvärr har jag inte det haha. Istället kör jag på en heldag i sängen med serier, kanske något gott att äta om jag orkar ta mig ut till butiken, och flera koppar te. Här skall det chillas!
 
 

Klagoinlägg!

Här kommer ett rejält klagoinlägg för nu har jag tamefan "läjdon"! Ni som inte bryr er i min sjuk-historia kan ju bläddra vidare, jag vill bara skriva av mig.
Gissa om jag inte är sjuk nu igen?! Alltså hur mycket har jag inte varit sjuk sedan skolan började!
 
Första veckan i skolan åt jag antibiotika för angina, alltså sjuk hals. Det blev aldrig bättre, förrän typ 3-4 dagar efter att antibiotikakuren tagit slut, så själva antibiotikan hjälpte ju inte.
 
Sen var jag ju faktist rätt så frisk i några dagar, kanske till och med en vecka. I början av september slog det till igen och jag fick den sjuka halsen tillbaka och en förkylning på köpet. Några dagar gick och jag blev bättre. Trodde att jag var frisk igen. Och sen får jag samma skit igen. Några dagar gick och jag blev bätrre.. Och sen kom det igen! SÅ har det hållit på ända tills nu, det pendlar från frisk till en himla förkylning från dag till dag, och nu är det 29 september. Och jo, där i mitten någongång hade jag feber några dagar också.
 
Förra veckan var det precis samma sak. Jag kände mig rätt så frisk och tänkte att "Yes, nu håller jag äntligen på och bli kvitt från dethär", och sen på torsdagen får jag sjuk hals. Och ju längre helgen rullade på så fick jag även hosta och blev så så täppt. Idag bara dunkar det i huvudet av vad jag är täppt.
 
Alltså vad är dethär? Jag var faktist och kollade igårkväll ifall jag skulle ha haft angina igen, men det hade jag åtminstone inte. Är det då ett verkligt segt virus som aldrig ger med sig?
 
Jag börjar lite tro att det kan vara mögel i skolan också, fast jag är inte alls säker! Jag är ju dock en mögelallergiker och hela min högstadietid var jag ständigt täppt och hade sjuk hals eftersom det fanns mögel i skolan och jag vistades i dom utrymmena hela tiden, så jag fick aldrig en chans att bli bättre. Och jag märkte stor skillnad förra året när jag gick i en mögelfri skola i Åland, för då var jag ju faktist frisk! Jag hoppas dock verkligen att det inte är mögel i skolan, för isåfall kommer det ju aldrig bli bättre, förrän jag byter skola...
 
Jag hoppas veeerkligen att det börjar ge med sig snart, vad det nu än är. Jag är ju dock inte riktigt sjuksjuk, så jag måste vara hemma från skolan och så, men jag är ju inte frisk heller. Och det stör mig så himla mycket, för nu har jag till exempel varit borta ifrån träningen och gymmet sedan skolan började. Jag har tränat några gånger men jag har ju inte hunnit börja innan jag blivit sjuk igen. Och det är ju så himla jobbigt eftersom att i sommrast tränade jag så himla hårt och byggde verkligen upp min muskelmassa, och nu när jag inte tränat på flera veckor känner jag hur allt jag tränat upp sakta men säkert försvinner igen. Alltså ÅÅÅH!!!