Tips för att bygga muskler

Hej! Jag tänkte ge er några grund tips till hur man skall gå till väga om man vill bygga muskler och gå upp i vikt, dvs vilket jag håller på med just nu. Så hoppas ni som är intresserade av detta får någon hjälp!


1. Maten
För att musklerna skall växa måste du äta mera mat än vad du gör av med. På så vis vet musklerna att de har "råd" att växa. 

Räkna ut ditt dagliga energibehov, du kan tex göra det här: http://fitnesskolan.se/rakna-ut-ditt-kaloribehov/

När du räknat ut ditt dagliga energibehov (kcal) så plussar du till ca 300-500 kcal. Så mycket skall du äta varje dag, och då kommer du gå upp 0,5kg/vecka vilket är en passlig takt. För att underlätta detta med att räkna kalorier har jag laddat ner appen Lifesum där jag antecknar vad jag äter på ett ungefär. Men med tiden lär man sig att använda ögonmåttet. 

Angående allt snack om att äta så mycket proteiner så behöver du nog inte oroa dig. Du får lätt i dig tillräckligt med protein genom kött, ägg, kyckling, kvarg, mjölk, tonfisk och så vidare. På appen Lifesum ser du hur mycket gram du har ätit och har kvar att äta. Men rekommendationerna är att äta 2g protein per kroppsvikt. Så om du väger 70kg tar du det gånger 2 = 140g protein/dag. Protein är alltså byggstenar för musklerna, men kolhydrater och fetter är minst lika viktiga!

Detta att äta tillräckligt tyckte jag i början var svårt, kände mig mätt konstant. Men försök att sprid ut måltiderna på hela dagen och ät små måltider med ca 2-4 timmars mellanrum.


2. Träningen 
För att musklerna skall växa måste du anstränga dem med tunga vikter, då inser dom att de måste växa för att orka. 
Du kan köra ungefär 8-10repsX3 per övning. Du skall ha så tungt med vikter så att du absolut inte orkar mera än dom 10 repsen. Sedan kan du öka med ca 2,5kg/vecka i varje övning. 

Kör gärna basövningar som marklyft, knöböj, militärpress osv som aktiverar flest muskler för bästa resultat.


3. Vila
När du vilar och sover växer musklerna. Därför är detta superviktigt. Sov tillräckligt. 

Ha också tillräckligt med vila mellan dina pass. Aldra helst en dag mellan passen. Träna alltså ca 3 gånger i veckan. 

Och kom ihåg: YOU ROCK!!


Fredag och Ipad air 2

Tja! Idag har jag haft en ytterst kort skoldag. Det blev en timme bodybalance på gymmet, det var min skoldag. Lyx!

Idag har jag också köpt en Ipad air 2! Så det har varit en rätt så bra dag alltså, hehe. Min plånbok gråter dock. Jag åkte hem till Närpes och till Pati efter skolan idag, så nu är jag här och har nyss satt igång min Ipad. Så detta är premiärblogginlägget haha!

Ha en bra helg allihopa!Spraytan

Idag gick jag alltså på spraytan efter skolan! Jag tog den ljusaste nyansen, men fick nog ändå ordentligt med färg! Såå himla najs! Jag känner mig så mycket fräschare också när jag är brun, men vem gör inte det? 
Det kostade 25€ för att spraytanna halva kroppen som jag gjorde, och jag gick till ihohud här i Vasa. Ifall någon är intresserad :-)

Och plz tänk till lite innan ni kommer med någon onödig kommentar som "onödigt" eller "slös med pengar". Alla prioriterar olika så jag väljer att sätta pengar på bland annat detta. Jag tycker om att vara fräsch och känna mig fin, så då tycker jag att det är värt att sätta pengar på det också.