Bring it on 2017

Det är nyårsafton och jag ligger hemma i sängen bredvid min kjæresta i trosor och tisha, medans han snarkar mig i örat. Vem säger att det inte är ett himla bra sätt att fira in det nya året? Innan ikväll har jag också varit hemma hos mamma & pappa och firat med (alkoholfri) skumppa och ost. 10/10


Jag ser så framemot vad 2017 har att erbjuda, men samtidigt är jag supernervös och skulle vilja snabbspola fram till 2018. Det kommande året kommer innebära en himla massa plugg nu på våren iom studentskrivningarna, och såklart sätter jag (allt för) höga krav på mig själv. En del av mig skriker jag orkar inte, fast en liten del av mig vill ändå ge gärnet och satsa fullt ut! Inträdesproven gör mig också galet nervös, jag är så rädd att inte komma in dit jag vill i höst. Anmälningarna till prepkurserna kör dessutom igång snart, vilket betyder att jag inom mindre än en månad skall bestämma mig vilken utbildning jag skall satsa på.

Sammanfattningsvis känner jag lite stress inför 2017 och framtidsplanerna, men samtidigt är det ju himla spännande! Nu skall jag krypa upp intill min sovande Pati, jag kommer garanterat sova lika gott jag också innan tolvslaget. Hoppas ni har haft en bra nyårsafton och GOTT NYTT ÅR! 

Den årliga årsresumé listan

Beskriv året med tre ord.

Självsäkert, organiserat och tryggt.

 

Bästa köpet?

Iphonen jag köpte i somras, och så har jag nyligen köpt en peak performance jacka som jag känner på mig kommer hänga med i många år!

 

 

Vem har du umgåtts med mest?

Min fina sambo och bästa vän Patiwat!

 

 

Har du blivit bättre på något?

Ja det hoppas jag! Bland annat att "ta dagen som den kommer", eftersom jag har en tendens att vilja planera, planera och planera.. Inom jobbet har jag såklart gjort stora framsteg också då jag lärt mig hela kassa systemet.

 

Vad var extra dåligt med året?

 Jag lärde mig inte att sluta älta små situationer eller händelser, vilket jag sätter otroligt mycket onödig energi på! Bättre lycka nästa år.

 

Vad var extra bra?

 Jag har tagit hand om mig själv väldigt bra: ätit, sovit, tränat. Måste ha gjort något rätt eftersom jag exempelvis varit sjuk endast 1 gång detta år. Att vara sjuk är något av det tråkigaste som finns, så jag är glad att jag sluppit det!

 

 

Lärde du känna några nya människor?

Jo faktist, men jag har på känn att det blir många fler 2017 i och med ny skola :)

 

Gjorde du något 2016 om du aldrig gjort förut?

Jag skrev mitt första studentprov på våren, penkkis, och fick mitt första kassajobb exempelvis.

 

 
 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Utan att försöka låta skrytsam men att få L i samhällslära gjorde mig väldigt glad, såklart ligger det massa hårt arbete bakom det. Också alla lyckopiller runtomkring mig, dessa nedanför är några utav många!

 

Sen måste jag slå ett extra slag för Pati också, för han får mig att le precis varenda dag :)

 

 

Största framgång på det privata planet?

 Kanske att jag blivit ännu mer självsäker än tidigare. Nu kör jag mitt eget race och bryr mig inte alls vad andra tycker. Min självkännedom har också ökat, jag vet vad jag vill samt vad jag trivs med. Sånt är ju trots allt väldigt viktigt och underlättar vardagen.

 

Har du haft ett förhållande under 2016?

Jadå, snart firar vi 4,5 år tillsammans!

 

Vart reste du under 2016?

Estland och Åland, men det räckte bra till!

 

Vad var din största tabbe 2016?

 Eeeh jag har vel inte tabbat mig alls? 

 

Vilka ser du som de största händelserna under året?

 Jag tapetserade om i rummet hemma i Pörtom och sen fixade vi himla fint på våran balkong i Vasa. Ålandsresan blev också en höjdpunkt där vi umgicks med familjen samt deltog lite i Rockoff. Detta år har inte haft så stora höjdpunkter, mest bara fina glimtar i vardagen!

 

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

 Egentligen är jag väldigt nöjd med 2016, så jag kommer nog köra på likadant. Varför byta ut ett vinnande koncept?

 

Tror du 2016 kommer bli lika bra?

Ja, men jag tror det kommer bli snäppet bättre med studentdimission i vår och ny skola i höst. Det är så mycket spännande saker på gång!

 

Vad kommer du sakna från 2016?

 2017 kommer, som jag svarade i förra frågan, bli ett spännande år med mycket nytt, och nervöst om man kommer in till skolan eller ej. Därför kommer jag sakna "lugnet" från detta år, då man inte behövt stressa alls över sånt utan vardagen har flutit på som förut i gamla banor. Ibland är rutinerna trygga också :) Men missförstå mig inte, jag vill booort från gymansiet haha.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Sparat pengar och umgåtts mera med vänner. Båda gick bra ungefär halva året. 

 

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat konsumerar såklart mest pengar, men också bilförsäkringen. Lite tråkiga utgifter, men jag har också shoppat en hel del och därför ligger jag lite dåligt till på spar-fronten. Blir skärpning med det nu. 

 

Och så slutligen; dina planer inför 2016?

Jobba hårt: med slutspurten i skolan, på jobbet för att tjäna pengar och på boxen för att bli ännu starkare. Det är ungefär mina mål inför nästa år :)

 

 

Mellandagsrea

Idag har jag varit och kollat in mellandagsrean tillsammans med Patis lillasyster och faster på dagen, och på kvällen kom även min mamma hit en sväng. Så kul med lite sällskap nu då Pati befinner sig hemma i Övermark en vecka.
 
Eftersom jag gillar att läsa blogginlägg med inköp så tänkte jag nu göra ett likadant med dagens fynd. 
 
 
Bästa köpet måste vara dessa tofflor från H&M! Såå underbart mjuka, och dom kommer garanterat vara på mina fötter varenda kväll framöver.
 
 
Korthållare från ginatricot.
 
 
En facial mist och en ansiktsmask från Kicks. Misten luktar gudomligt, och masken var en positiv överraskning. Den förminskade mina finnar märkbart, gav en otroligt len hy efteråt och framförallt gillade jag hur väl min återfuktande kräm absorberades efteråt. För att inte glömma vilket lyster jag fick!
 
 
Från Hemtex köpte jag en matchande kudde till mina filtar (trodde inte jag gillade grönt, men ack vilken ljuvlig färg det är!), en brandfilt i fint mönster och julgardiner på rean vilket inte kom med på bild.
 
Ekonomisk som jag är inhandlade jag också julgransbollar tills nästa år nu på rean, för då skall jag banne mig ha en egen julgran i läggis! Dom var SÅÅ vackra, men dom får ni vänta ett år på att se.