Tavlor - inspiration

Tavlor gör verkligen så mycket för inredningen. Tyvärr har vi nästan inga tavlor i vår lägenhet, det har bara lämnat så. Så nu när vi verkligen har precis allt annat, skall vi satsa i tavlor! Har kollat runt lite på desenios hemsida, och dom har så mycket fint där. Det blir alldeles för svårt att välja!
 
Det fanns en kategori på hemsidan med "perfect pairs" och där hittade jag bl.a. dessa. Dock kanske lite too much pink för min stil.
Vore så snyggt att ha två sånahär ovanför sängen med varderas stjärntecken. Men tyvärr är vi båda skyttar, så dit for den idén haha.
 
Ananasen är en stor favorit. 
 
Som ni märker är jag inget fan av tavlor med cheesiga texter. 
 
Dethär kan vara det svåraste projektet jag någonsin gjort heheh.

Roadtrip till Norge

I söndagst efter att ha jobbat min tolfte dag i sträck packade jag snabbt min väska innan Pati hämtade upp mig. Bestämde där och då destination för vår roadtrip: Tromsø. Så var det bara att börja beta av de 1067km dit. 
 
 Vägen dit var först rak och tråkig. I Finlands armhåla var den bedrövligt dålig, samt boendetätheten inte tät alls. Ödemark alltså. I Finlands tumme, alltså i Kilpisjärvi blev det äntligen mer intressant när naturen blev mer omväxlande.
 
Kilpisjärvi var riktigt fint. Jag var så amazed av att se snö på bergstopparna, något det fanns på vartannat berg senare i Norge. 
 
Det var min tur att köra när vi kom till Norge. Kan säga att det var liiite äckligt att köra där diket störtade ca 200 meter neråt (ni ser vägen uppe till höger). Plus att vägarna var krokiga och gick upp & ner. Därtill hade jag massor att titta på. Pati kallade mig för mommo-Linda, förklarar vel min körstil. Men vyerna var helt magiska! 
 
Det var så fint överallt! Hade ett konstant leende på läpparna. Och så stannade vi typ överallt för att ta bilder hehehe. 
 
När vi anlände till Tromsø checkade vi först in på hotellet, åt lite och gick sen ut på promenad i staden. Tromsø är lätt den finaste staden jag har besökt. Det blev bådas nya favoritstad!
 
 Staden var både gammal och modern, byggd på en ö och på fastlandet nere i bergskanten. Små och mysiga gator överallt. Norge och Tromsø tog oss med storm.
 
Tyvärr hade vi alltför lite tid (3 dagar alltsomallt med körtid) så vi var egentligen bara dit och svängde. Nästa gång vill vi prova på hiking, fika i begen ovanför molnen, och åka gondolen upp till bergstoppen med 360 graders utsikt och äta middag där. Men jag är superglad att vi ändå tog oss hit fast vi hade så lite tid, för vi såg ändå väldigt mycket på vägen. 
 
Flera renar såg vi också, vi var trots allt 390km ovanför polcirkeln.
 
På hemvägen stannade vi i Haparanda och åt thai. Efteråt körde vi lite till innan vi sov i bilen på en parkering. Vi hade med två madrasser, och rymdes båda att sova raka där bak. Vi hade det alltså riktigt bekvämt! 
 
Vårt sista stop blev Jakobstad på en burger. Summan av kardemumman hade vi en resa som får 10/10. Vi fick många nya upplevelser, såg så mycket fint och framförallt hade vi SÅ kul. Skrattade seriöst konstant. Att ha ens bästa vän som pojkvän är underbart. Längtar tills nästa gång :)

Jobbmaraton

Hello! Äntligen tar jag mig tid att slänga in ett blogginlägg. Men faktum är att det inte hänt mycket intressant alls medan jag varit borta. Idag jobbar jag 9/10 dagar i sträck..  så jag har verkligen bara jobbat, sovit och ätit de senaste dagarna för att orka. 
 
Men i måndagst träffades faktiskt Ingrid, Madde & jag för att fixa hamburgare. Det blev såå gott! 
 
 
Igår träffade jag upp Madde & Diana för sushi innan jobbet! Jag hade inte ätit nån frukost, och skulle direkt iväg på jobb så jag satsade stort hehe. 
 
 
Längtar faktiskt väldigt mycket tills skolan börjar nu. Inte bara för att jag börjar en ny skola, utan jag vill ha tillbaka RUTINER. Rutiner är mitt liv, och nu på sommaren känner jag mig så vilsen och okontrollerad utan rutiner. Det är främst matrutinerna och träningen som påverkar mitt mående, jag måste ha det i balans. Men nu är det helt upp & ner. Det är nog kul att jobba, men tiderna är heelt udda från dag till dag vilket inte passar mig.