Morgonlistan

Morgonlistan har cirkulerat ett bra tag i bloggvärlden, och jag är vel lite sen att fylla i den. Men här kommer den nu tillslut! Listan är tagen från Fornis blogg. 

 

När går du upp?
Mellan 07.30-08.00 vardagar, medan på helger sover jag till 9. Haha jepp, jag är absolut en morgonmänniska eftersom jag stiger upp så tidigt fastän jag är läsledig och har inga som helst tider att passa. Jag älskar bara att stiga upp tidigt och ha hela dagen framför mig.

 

Vad är det första du gör varje morgon?

Det första jag gör är alltid att gå på toaletten. Sedan tvättar jag ansiktet och gör iordning frukost.

 

Hur lång tid tillbringar du i badrummet varje morgon? 
Oftast ca 10 minuter eftersom jag nästan aldrig sminkar mig nu när jag har ledigt. Så vad jag gör är att borsta tänderna, tvätta ansiktet och fläta håret. 

 
 

Är frukost viktig? 
Absolut, jag älskar frukost! Skippar den aldrig. 

 

Vad äter du till frukost? 

Det varierar mellan overnight oats, smoothie, smoothiebowl med skivad banan eller granola, bröd eller chiapudding. 

 

Är du morgontrött? 

Nej, oftast vaknar jag helt utvilad. Jag har som regel att alltid sova minst 8,5h/natt, och jag försöker verkligen hålla det till det sista. Gäller bara att lägga sig i tid :)

 

Vad har du för alarm? 
Ringsignalen Silke på iphone. 

 

Hur ser en perfekt morgon ut?
Vaknar tidigt, utvilad, utan alarm. Drar mig lite i sängen medan jag kollar genom snapshat, instagram och bloggar. Stiger sedan upp och gör en god frukost, och äter den framför jon olssons vlog. 

 

Vad är det bästa med morgonen?
Att man har hela dagen framför sig, och att man är helt "orörd" på det sättet att inget har kunnat förstöra ens dag ännu eller göra en irriterad. Man är fortfarande på toppenhumör och glad. 

 

Hur går du helst klädd på morgonen? 
I min morgonrock. Dock har jag den inte bara på morgonen, går klädd i den cirka all tid jag spenderar hemma. Em    •     •  

Herrejesus. 8,5 h... så länge har jag inte sovit ens som barn. Nuförtiden är normal sovtid 2-4 uppbrutna timmar mitt i veckorna och 5 uppbrutna timmar om helgerna. Och nu är sömnen ändå hyffsat bra jämfört med hur det var när jag var yngre. Jag trodde att hela den där sova 8 timmar om natten grejen var en myt.

Svar: Sömnen är himla viktig för att man skall orka genom vardagen, återhämta sig och för immunförsvaret. Om man sover så lite som 2-4h så kommer man aldrig in i djupsömnen, vilket är där man verkligen vilar upp sig. Alla behöver olika mycket sömn, 8,5h passar för mig för att jag skall känna mig utvilad, medan någon annan kan behöva mindre.
Linda


Kom ihåg mig?