Semester!!

Sedan senast har jag jobbat tre dagar. I lördagst jobbade jag sista skiftet och nu har jag semester i 18 dagar framåt, hur hääärligt! Det är min första betalda semester någonsin, känns bra. Super att vara ledig nu runt studenten också!
 
I fredagst efter jobbet fixade jag till äkta fredagsfeelis med pizza samt crossfit games på det. Senare mot kvällen träffade jag upp Ingrid & Madde vid strampen på en  alkoholfri drink. En kväll med dessa två kan ju inte gå fel! Däremot var det på tok för kallt haha. 
 
I söndagst började jag dagen med brunch hos Jojjo. Det borde man verkligen göra oftare, sååå gott!! Därefter åkte jag hemhem, och har fixat lite tills helgens fest. Bland annat klippt gräset, oljat in terassen och sånt. Längtar tills jag får börja baka istället, städning är inte lika kul. Inatt sover jag hos Pati, och imorgon åker jag tillbaka till Vasa för två dagar. Tänkte faktiskt läsa lite till hankens inträdesprov då.

Shopping

Här kommer lite nya inköp som jag gjort inom de senaste två månaderna. Tycker dessa inlägg är så roliga att läsa själv!
 
Först och främst en gästbok tills studenten, eftersom mamma tyckte jag skulle ha min egna då. Denhär var verkligen så himla fin! 
En toner som jag hört mycket bra om, samma sak angående löspudret. Har inte testat det ännu men jag hoppas min concealer kommer hållas på plats hela dagen under stundeten m.h.a. detta puder!
Lite essentials till studenten... Nya svampar, lösögonfransar, ögonbrynsfärg (färgar alltid mina ögonbryn, dom syns inte annars..), en ny concealer och en sminkborste som jag hittade på loppis för 2€.
En enkel och fin, men ack så användbar svart blus. Hittade den på rea.
En väldigt fin topp med lite volanger.
En linneskjorta, har velat ha en sån länge!
En mysig stickad tröja med glitter i, det syns däremot inte så bra på bilden. Köpt på H&Ms rea för 5€, kap.
En loppiströja med vida ärmar i världens mjukaste tyg någonsin. Ny myströja i sommar!
Ett par lösa byxor, kommer använda dom nonstop till vardags i sommar. Så härliga verkligen.
 

 
Slutligen en settingspray från urban decay som ännu inte hunnit komma hem till mig, samt ett par vita kosymbyxor som jag just nu har hos sömmerskan för att korta av dom och ta in dom lite vid vristen. Dom kommer bli perfekta!
 

Fått tillbaka friheten

Den senaste veckan har jag såklart läst och repeterat så mycket jag bara orkat. Efter 7 veckors plugg varje dag, med max fem dagar ledigt under denna period, har faktiskt motivationen börjat lida. Inte så konstigt kanske haha! Men jag har ändå kämpat, och en dag kom jag upp till 10h aktiv läsning på en dag, de andra något färre. 
 
 
Såklart har jag behövt lite motivationshöjande, och vad passar då bättre än sushi! Det gjorde dagen! 
 
 
En varm dag åkte jag till kvinnobadet för att sola för första gången iår. Det var underbart att känna på lite värme, men actually var det lite för varmt och svettigt där i lä när solen gassade på. Det blev inte så långvarigt, utan åkte snabbt hem till min favorit pluggplats igen: sängen! 
 
 
Idag kom då slutligen dagen D som jag har förberett mig för i 7 veckor, inträdesprovet. Provet gick faktiskt över förväntan, alltså riktigt bra. Men jag vill inte sätta upp mina förhoppningar, för konkuransen är stenhård och det finns endast ynka nio platser för förstagångssökande. Så fast man presterar bra är det ändå ingen garanti, för alla är lika duktiga. 
 
MEN nu skall jag skryta lite (eller ganska mycket, don't care) om mig själv. Hur det än går, om jag kommer in eller inte, är jag så tusans nöjd över hur otroligt duktigt jag har kämpat! Jag har aldrig någonsin kämpat så hårt för ett mål tidigare, och lagt ner sån energi och tid på något. Jag har totalt stängt ute omvärlden och satsat fullt. Går det inte vägen så har jag iallafall inspirerat mig själv och insett att jag kan gå långt ändå med min kämparglöd!
 
 
Efter provet åkte jag och firade friheten tillsammans med Katariina till sweet vasa. Sen åkte jag hem till Pörtom och sen vidare till Ömark. Vid 8 tiden på kvällen insåg jag att jag helt glömt bort att äta både lunch och middag idag, blir vel så när man är så uppspelt efter provet. Nu skall jag försöka pusta ut och sova. Imorgon skall jag jobba och äääh vad kul att få göra något annat!