Nyårslista

Bestämde mig för att göra samma lista som jag gjorde ifjol, mest för att själv jämföra vad jag åstadkommit under året men det kan vara kul för er också. Jag skrev ett inlägg ifjol att jag var nervös över det kommande året och alla framtidsplaner. Hade inte ens på klart vart jag skulle söka vidare. Kan såhär i efterhand säga att allt ordnade sig på bästa möjliga sätt. 2017 var verkligen ett toppenår! 

 

Beskriv året med tre ord.

Prestationer, glädje och kärlek.

 

Bästa köpet? 

Helt klart min mac! Jag var osäker om det skulle vara värt pengarna när jag köpte den, men det var det verkligen och jag använder den varje dag till mina studier.  
 

Vem har du umgåtts med mest?

Min fina sambo och bästa vän Patiwat! Låter det stå kvar från ifjol. Men Madde kommer på en klar andra plats, tills hon flyttade till Esbo ;)

 

Har du blivit bättre på något?

Att se saker positivt! Skrev ifol att jag ville sluta övertänka, och det gör jag faktiskt knappt alls numera. Jag skrev också ifjol att jag ångrade att jag inte tog mera tid att umgås med vänner, och det har jag verkligen förbättrat 2017!

 

Vad var extra dåligt med året?

 Hela året innehöll en MASSA plugg. Först med studentskrivningarna, inträdesprovet och sen studierna på juridiska. Alltså hjälp, vad jag har pluggat iår! Men jag har ändå lyckats att inte stressa upp mig och hade faktiskt ingen press att behöva lyckas. Jag tog en dag i taget och gjorde mitt bästa, och var nöjd med det! Så allt plugg vad egentligen inte så dåligt. Jag trivs med det, och tur är vel det för mina 4,5 kommande år lär inte direkt bli lättare. 

 

Vad var extra bra?

Allt. Men studenten och studieplats till min drömskola tar nog priset. Och såklart alla fina vänner i min omgivning, på jobbet och mina nya klasskompisar <3

 
 

Lärde du känna några nya människor?

Som sagt, de bästa tänkbara klasskompisarna, och också många nya på boxen och jobbet. Det är kul att ständigt träffa nya människor. Ska bli bättre att delta i studie evenemang nästa år, för tyvärr har det inte funnits tid för det under hösten .

 

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?

Jag var med om min första gulisintagning (och antagligen sista?), besökte Norge och rättare sagt Tromsø, min första årsfest, och drog upp min första 100kg marklyft vilket var ett av mina nyårslöften. 

 
 
 
 Gjorde någonting dig riktigt glad?

Någon som får mig att skratta varenda dag är Pati. Men också alla människor på boxen. Varje gång jag går därifrån är jag på toppenhumör, fast hur sur jag varit när jag kommit dit efter en dålig dag. 

 

Största framgång på det privata planet?

 Jag tycker själv att jag är samma person som tidigare och har inte förändrats desto mera, vet inte vad andra tycker då.  

 

Har du haft ett förhållande under 2017?

Jadå still going strong :D 

 

Vart reste du under 2017?

Estland och Norge. 

 

 

Vilka ser du som de största händelserna under året?

Skulle vilja få lite mer varierande svar men måste återigen svara studenten och att börja på uni. Det har självklart varit en stor omväxling men jag trivs så himla bra och är skitnöjd över var jag är idag. 

  

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Försöka shoppa lite mindre, påminn mig själv att varva pluggandet med lite roligheter och stretcha mer.

 

Tror du 2018 kommer bli lika bra?

Ohja! Jag ser framemot ett mindre händelserikt år, att inte behöva vara nervös och pirrig inför massa nytt. Ibland är det skönt att veta vad som komma skall. Oj oj, jag är verkligen en rutin-människa, det hör ni ju. 

  

Vad kommer du sakna från 2017?

 2017 var utan tvekan det bästa året hittills, och det på grund av alla stora förändringar men också för att jag hade så fruktansvärt kul. Jag hoppas och tror att 2018 också kommer bli lika roligt, för jag menar, studielivet.. ;)

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Ätit vegetariskt haha. Har nyss blivit upplyst vilken inverkan köttkonsumtionen har på miljön och vår hälsa, och jag önskar jag vetat det tidigare.  

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat, bilförsäkring, min nya dator, prepkursen och litteraturen dit, boxen, och en massa shopping. Inleder nu det nya året med en månads shoppingförbud och jag tror det kommer göra mig gott haha. 

 

 

Och så slutligen; dina planer inför 2018?

Lyssna på mig själv, följ min magkänsla och ha kul!